Tuesday, July 31, 2012

Ciğer Sarma Tarifi















Ciğer Sarması


MALZEMELER

Koyun karin zari (gömlek) 1 parça 75 gram

2 su bardagi  su

Karaciger - - 350 gram

Akciger - - 150 gram

Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram

Pirinç 1/2 su bardagi 90 gram

Sivi yag 1 yemek kasigi 10 gram

Çamfistigi 2 yemek kasigi 20 gram

Kusüzümü 2 yemek kasigi 20 gram

Yesil sogan 3 adet 60 gram

Nane 2 yemek kasigi 2.5 gram

Kara Biber 1 tatli kasigi 2 gram

Yumurta 1 adet 50 gram

YAPILIŞI

Gömlegi yika, 1 su bardagi ilik suda beklet. Cigerleri yika, karacigeri soy, her ikisini de ince ince kiy veya kiyma makinasindan geçir, içine 1 1/2 tatli kasigi tuz ekle, biraktigi suyu çekene degin, yaklasik 30 dakika pisir. Pirinci yika, süz. Baska bir tencereye yagi ve fistigi koy, pembelesinceye degin kavur. Pirinci ekle, birkaç kez çevir, 1 su bardagi sicak su, 1 tatli kasigi tuz koy, karistir. Üzerine kusüzümünü serp. Önce orta sonra kisik ateste, suyunu çekene degin, yaklasik 10 dakika pisir. Ocagi kapat. Bu arada yesil sogani yika, ayikla, ince ince dogra, sicak pilava kat, karistir, 10 dakika dinlendir. Ciger, nane ve kara biberi pirinçli karsima ekle, altiya böl. Gömlegi sudan çikar, aç, alti parçaya ayir, islatma suyunu beklet. Gömlek parçalarinin ortalarina ciger köftelerini koy, gömlegi bohça seklinde katla. Ters çevirip tepsiye diz. Yumurtayi çirp, sarmalarin üzerine sür. Gömlegin islatma suyunu isit, tepsiye dök. Önceden isitilmis orta

sicakliktaki firinda 40-45 dakika pisir.

No comments:

Post a Comment