Tuesday, July 24, 2012

Tatil öncesi HERBALİFE etkinliği...









                 4 Temmuz akşamı Herbalife ile neşeli ve lezzetli bir akşam geçirmişdik;fakat ben cuma günü tatile çıktığım için bu yayını ancak yapabiliyorum. EKS mutfak'da biraraya geldiğimiz sevgili arkadaşlarımız ile ve değerli şeflerimizin öncülüğünde Herbalife'li tarifler hazırlayacaktık.Önce bahçedeki büyük masa etrafında toplandık,çok sıcak olduğu için birbirinden farklı Herbalife içiceklerimizi içtik.Ben en çok aloe vera olana bayıldım.İçinde yeşil elma,limon ve nane ile servis yapınca gerçekten içtikçe içesi geliyor. Daha sonra mutfağa geçtik ve başladık.Herbalifelı tarifleri yapmaya. Açıkcası çalışan bir bayan olarak oldukça pratik ve farklı şeyler var.Ayrıca ister tavuk,balık,et,sebze ile, ister kek,ekmek,kurabiye,çorba,tatlı her şekilde uygulamasını rahat ve pratik bir şekilde yapabiliyorsun.Biz yaptık hepside çok lezzetli oldu tabii sonrada bunları oturduk bir güzel yedik. Bizimkisi kocaman neşeli ve leziz bir sofraydı ve yaptığımız yemeklerimizin hepsi birbirinden iyiydi.. Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.. 




 Pek çok insan zamanlarının olmaması ve fast food tarzı yiyeceklerin hızlı beslenme amacına uygun olmaları nedeniyle hazırlanması hızlı ve kolay olan hazır yiyecekleri tüketmeye yönelmektedir. Fakat bu yiyecekler bol miktarda tuz, yağ, şeker ve kalori içermektedir; vitaminler ve mineraller gibi önemli yapı taşları ise bu besinlerde nadiren mevcuttur.


 


 Burada vücudun, bütün besin maddeleri ile dengeli bir şekilde beslenmesi belirleyici bir rol oynamaktadır. Çünkü vücut ancak bu şekilde işlevlerini optimum düzeyde yerine getirir. Vitaminler, mineraller, lifler, karbonhidratlar ve sağlıklı yağlar ile proteinler ve antioksidanlar yani İyi bir beslenme, bütün bu bileşenleri kapsamalıdır. Vücudumuz aktivitelerde bulunmak ve gelişmek ve aynı zamanda yaşam fonksiyonlarını sürdürebilmek için yakıt olarak bu besin maddelerine ihtiyaç duyar.Burada vücudun, bütün besin maddeleri ile dengeli bir şekilde beslenmesi belirleyici bir rol oynamaktadır. Çünkü vücut ancak bu şekilde işlevlerini optimum düzeyde yerine getirir. Vitaminler, mineraller, lifler, karbonhidratlar ve sağlıklı yağlar ile proteinler ve antioksidanlar yani İyi bir beslenme, bütün bu bileşenleri kapsamalıdır. Vücudumuz aktivitelerde bulunmak ve gelişmek ve aynı zamanda yaşam fonksiyonlarını sürdürebilmek için yakıt olarak bu besin maddelerine ihtiyaç duyar. Bunun içinde "Herbalife Gurme Domates Çorbası" hem istediğiniz kıvamda çorba yapabilirsiniz.Kullanımı gayet rahat ve hızlı.Ayrıca başka malzemeler ile kullanıldığında çok daha farklı lezzetler ortaya çıkıyor. Ben mesela tavuk but yaptım bu karışımdanda üstüne bir sos hazırladım koyduk fırına gayet güzel oldu.Bir arkadaşımızda minik ekmekler hazırlamıştı.Ekmekleri yemeye kıyamadım ama lezzeti beni çok mutlu etmişti...


Sağlıklı ve renkli sebze meyvelerle beslenmek önemlidir. Yeterli miktarda (ideal olarak 5 porsiyon*) sebze ve meyve tüketerek beslenmeye dikkat edilmesi önemlidir. Bu besinler, vücudun doğal mineralleri ve vitaminleri, lifleri ve aynı zamanda mikro besinleri almasını sağlayacaktır. İhtiyaç duyulması halinde, alınması gereken besin maddesi ihtiyacını karşılamak için Herbalife'ın bu amaca uygun olan gıda takviyelerini de kullanabilirsiniz. Ayrıca, kalori açısından uygun ve yağsız besinler almaya dikkat ediniz. Mesela, Herbalife'ın Formül 1 Besleyici Shake Karışımı, bu tür bir öğün için iyi bir örnektir.



 


Doğru beslenmenin yanı sıra, hareket etmek de kendimizi iyi hissetmek için çok önemlidir, çünkü hareket vücudun ve ruhun daha iyi hissetmesini sağlar. Bu nedenle fiziksel aktivitelerde bulunmak önem taşımaktadır. Günde en az yarım saat fiziksel aktivitede bulunulması idealdir. Sporun vücutta çok sayıda işlevi vardır. Spor sayesinde kaslar güçlenir, metabolizma ve dolaşım sistemi harekete geçer ve bağışıklık sistemi uyarılır. Aşırı kilo, spor sayesinde engellenebilir; vücudun yağ oranını azaltmak ve aynı zamanda kas kütlesini güçlendirmek için en uygun olan yol, devamlı olarak egzersiz yapmaktır.



İyi beslenmenin ve hareket etmenin yanı sıra, yeteri kadar sıvı alınması da belirleyici bir rol oynar, çünkü su vücut için bir hayat iksiridir. Su, vücudumuz için oksijenden sonra ikinci derecede önem taşır.Su, metabolizmamızdaki birimlerin ayrışmasına da yardım ederek bu şekilde, besinlerin alınmasını, ayrışmasını ve aynı zamanda hazmı destekler. Bu yüzden günde en az iki litre su içmeye dikkat edilmesi önerilmektedir. Hiç su içmesini sevmeyenler veya az su içenler içinse "Herbalife Aloe Konsantre İçecek" önerebiliriz. Görüntüsü su gibi ama içinde hoş ve farklı bir aroma var gibi.Heleki içine yeşil elma,limon ve nane koyup biraz buzdolabında beklerse deymeyin tadına... O zaman 2 litre değil 3-5 litreye kadar bile içebilirsiniz...
 



















No comments:

Post a Comment