Wednesday, August 8, 2012

İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi







İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi, İtalyan Usulü Domates Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi, İtalyan Usulü Domates Çorbası, İtalyan Usulü Çorbalar, Çorba Tarifleri, Çorba Çeşitleri, Yemek Tarifleri, İtalyan Usulü Domates Çorbası Oktay Usta Tarifleri, İtalyan Çorbaları, Mis Yemek.











İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi






Malzemeleri:
















  • 4 tane iri domates














  • 1 tane orta boy kuru soğan














  • 1 su bardağı arpa şehriye ( İtalyan usulü domates çorbasının orijinalinde, kırılmış makarna kullanılır)














  • 1 çorba kaşığı un














  • Yarım su bardağı sıvı yağ














  • 7 su bardağı su ya da et suyu














  • 2 tatlı kaşığı tuz



















Üzeri İçin;
















  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar



















Yapılışı






Kuru soğan yemeklik olarak çok ince doğranır, sıvı yağda şeffaflaşana kadar kavrulur






Üzerine kabuğu soyulmuş, kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış domates eklenir. Domates, salça görüntüsü alana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir.






Pişen domates, soğan karışımı fazla sıkı olmayan bir süzgeçten geçirilir, tekrar tencereye konur.






Karışıma 1 çorba kaşığı un eklenir, kokusu gidene kadar 4-5 dakika kavrulur.






Bu arada başka bir tencerede arpa şehriye yeteri kadar suda şeklini kaybetmeyecek şekilde haşlanır.






Un kokusu gidince, domatesli karışıma 7 su bardağı su ya da et suyu eklenir.






Çorba kaynamaya başlayınca diğer tencerede haşlanmış şehriye eklenir, tuz katılır, 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir, ocaktan alınır.






Çorba sıcak olarak servis kaselerine konur, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.













No comments:

Post a Comment