Kısır
(Adana usulü)
Malzemeler
►Bir su bardağı ince bulgur
►Yarım demet maydanoz
►Bir su bardağı sıcak su
►4-5 dal taze nane
►Bir tane orta boy kuru soğan
►Bir tane limon
►3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
►3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
►bir çorba kaşığı biber salçası
►İki tane iri domates
►Tuz, karabiber, kimyon, pul
►Bir tane salatalık biber
►İki ince sivri biber
►Bir tatlı kaşığı sumak
►2-3 dal taze soğan
Kısır Tarifi:
► Bulguru geniş ve derince bir leğene koyup üstüne bir su
bardağından bir parmak kadar eksik kaynamış su koyarak ıslatalım ve hemen üzerini bir kapak ile kapatalım. Bu şekilde on dk bekletelim.
► Domatesleri, soğanları ve salatalıkları soyarak minik minik doğrayalım. Maydanozların ve nane yapraklarını ince ince kıyalım. Biberleri ve taze soğanlarımızı yine ince ince doğrayalım. Limonumuzun suyunuda sıkıp hazırlayalım.
► Kuru soğanı doğrayıp küçük bir tavaya koyalım ve üstüne ayçiçekyağı koyalım. Soğanlar yumuşayıncaya kadar orta ateşte güzelce kavuralım. Üzerine bir tahta kaşık biber salçası koyup salçanın rengi ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
► Bulgurun üzerini açalım. Bir tahta kaşık vasıtasıyla iyice karıştırarak kabartalım. Üstüne salça, soğan, tuz ve kimyonu koyup tahta kaşıkla iyice harmanlayarak karıştıralım. Doğranmış bütün malzemeleri koyun. Tuz, karabiber, pul biber, sumak, zeytinyağı ve limon suyunun yaklaşık olarak yarısını koyup karıştıralım. Tadını ara ara kontrol edelim. Damak tadımıza göre gerek görürsek biraz daha limon suyu koyabiliriz. Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapalım.
Sponsor Bağlantılar
Bu Tarife Yorum Yazın,
Sık Kullanılanlara Ekle, FaceBook'ta Paylaş
No comments:
Post a Comment