Wednesday, August 22, 2012

Kısır, Kısır Tarifi, Resimli Oktay Usta Kısır


Kısır




(Adana usulü)

Malzemeler

►Bir su bardağı ince bulgur

►Yarım demet maydanoz

►Bir su bardağı sıcak su

►4-5 dal taze nane

►Bir tane orta boy kuru soğan

►Bir tane limon

►3-4 çorba kaşığı sıvıyağ

►3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

►bir çorba kaşığı biber salçası

►İki tane iri domates

►Tuz, karabiber, kimyon, pul

►Bir tane salatalık biber

►İki ince sivri biber

►Bir tatlı kaşığı sumak

►2-3 dal taze soğan




Kısır Tarifi:

► Bulguru geniş ve derince bir leğene  koyup üstüne bir su

bardağından bir parmak kadar eksik kaynamış su koyarak  ıslatalım ve hemen üzerini bir kapak ile kapatalım. Bu şekilde on dk bekletelim.

► Domatesleri, soğanları ve salatalıkları soyarak minik minik  doğrayalım. Maydanozların ve nane yapraklarını ince ince kıyalım. Biberleri  ve taze soğanlarımızı  yine ince ince  doğrayalım. Limonumuzun  suyunuda  sıkıp hazırlayalım.

► Kuru soğanı doğrayıp küçük  bir tavaya koyalım ve üstüne ayçiçekyağı koyalım. Soğanlar yumuşayıncaya  kadar orta ateşte güzelce  kavuralım. Üzerine bir tahta kaşık biber salçası koyup salçanın rengi ve kokusu çıkana kadar kavuralım.

► Bulgurun üzerini açalım. Bir tahta kaşık vasıtasıyla iyice karıştırarak kabartalım.  Üstüne salça, soğan, tuz ve kimyonu koyup tahta kaşıkla iyice harmanlayarak karıştıralım. Doğranmış bütün malzemeleri koyun. Tuz, karabiber, pul biber, sumak, zeytinyağı ve limon suyunun yaklaşık olarak yarısını koyup  karıştıralım. Tadını ara ara  kontrol edelim. Damak tadımıza göre gerek görürsek biraz daha limon suyu koyabiliriz. Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapalım.






Sponsor Bağlantılar





Bu Tarife Yorum Yazın,



Sık Kullanılanlara Ekle, FaceBook'ta Paylaş

No comments:

Post a Comment