Sunday, August 12, 2012

Patates Dolması Tarifi

Malzemeler


• 6 orta boy patates
• 1 su bardağı / 100 gr kıyılmış ceviz ve baden
• 6 çorba kaşığı kuru üzüm
• 4 çorba kaşıği zeytinyağı
• 1 soğan, ince kıyılmış
• 2 diş sarmısak, ince kıyılmış
• 3 domates
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• 2 sivri biber, ince dilimlenmiş
• 6 çorba kaşığı yoğurt
• 1 su bardağı / 250 ml su
• Tuz



Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Patatesleri yumuşayana dek fırında pişirin. Yarıya kesin ve içini çıkarın. Bir kâsenin içinde iç kısmını ezin ve yemişleri, kuru üzüm, süttozu ve sivri biberle karıştırın. Patateslerin içini bu karışımla doldurun. Yağı geniş bir tavada ısıtıp soğan ve sarmısağı kavurun. Domatesleri ve baharatları ekleyip kısık ateşte yağ ayrılana dek pişirin. Yoğurt, su ve tuz ekleyip 5 dakika pişirin. Patatesi ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.


Benzer Tarifler:


No comments:

Post a Comment