Monday, September 17, 2012

İğne oyaları modelleri








Çeyiz sandıklarının baş tacı olan iğne oyaları modelleri, el emeği göz nuru ile ortaya çıkarılan, marifetli hanımların işi.

Eskiden daha çok rağbet gören iğne oyaları, birçok farklı modeller ile bugünlerde yine karşımıza çıkıyor. Renk renk iplerle yapılan iğne oyaları, özellikle fiyonklu iğne oyaları modeli ile göz dolduruyor. Çok emek isteyen bu oyaları yapmayı bilmiyorsanız, belli bir ücret karşılığında yüncü dükkanlarından, çeyizlik malzeme satan dükkan ve internet sitelerinden satın alabiliyorsunuz. Özellikle gönen iğne oyaları en çok tutulan modeller arasında yer alıyor. Havlu kenarları masa örtüleri, yazmalar, konsol örtüleri iğne oyasının en çok kullanıldığı yerler. Motifli iğne oyaları ise tamamen el emeği ve el becerisi isteyen günlerce örülmesi gereken sanat eseri tarzında oyalar. Beyaz ip ile örülen motifli iğne oyaları, genelde yatak odası takımı, salon takımı, sehpa takımları olarak örülüyor.

Her ne kadar günümüzde iğne oyalarına dekorasyonda pek yer verilmese de en azından çeyiz sandıklarının en önemli öğesi olarak halini yerini koruyor.

No comments:

Post a Comment