Thursday, September 13, 2012

Sebzeli Kebap Tarifi






































Sebzeli Kebap



MALZEMELER

600 gr Kuzu kusbasi

45 gr margarin

100 gr Sogan

1 tatli kasigi Un

1 tatli kasigi Tuz

2.5 bardak Su

Baharat torbasi

100 gr Mantar

200 gr Havuç

300 gr Kereviz

300 gr Patates

200 gr Bezelye

1 tatli kasigi Kekik

YAPILIŞI

Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.

Mantarlarin büyük olanlarini dörde, orta boy olanlarini ikiye kesin.

Saplarinin uçlarini kesip, atin. Küçük mantarlari, saplarinin uç kisimlarini

kesip attiktan sonra, bütün olarak birakin. Havucu kaziyin. Kereviz ve

patatesin kabuklarini soyun. Her üç sebzeyi de iri zar biçimi dograyin.

Bezelyeyi ayiklayin. Kereviz, bezelye, mantar ve havucu, içine biraz tuz

atilmis bol suda haslayin. Sebzeler daha diri iken kabi atesten alin.

Sebzeleri bir süzgece aktarin. Sularini iyice süzdürün. Mantari haslarken,

kaba 1/2 limon ilave edin. Yagin üçte birini orta boy bir tencerede, orta

ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle

sik sik karistirarak, 3-4 dakika, patateslerin disi sert bir kabuk baglamaya

baslayincaya kadar kizartin. Patatesleri, yagini süzdürerek tencereden bir

baska kaba aktarin. Ayni yagda eger gerekirse biraz daha yag ilave

edebilirsiniz hafifçe haslanmis kereviz, bezelye, mantar ve havucu da kizartin.

Sebzeleri kizarttiktan sonra yaglarini süzdürüp, patateslerin bulundugu kaba aktarin.

Kalan yagi, büyük bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya

baslayinca, kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin. Atesi açin. Etleri bir

kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika, pembelesinceye kadar sote edin.

Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç

dakika daha pisirin. Unu katin. Sik sik karistirarak, birkaç dakika da

unu kavurun. Tuzunu koyup, karistirin. Sebzeleri katin. Suyunu ilave edip,

bir tasim kaynatin. Bu arada tencerenin üzerinde olusan kefi, bir kevgirle

alip, atin. Baharat torbasini koyun. Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica

örtün. Kebabi, agir ateste 25-30 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin.

Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini

kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin.

No comments:

Post a Comment